Regels

> club > Commissies > Scheidsrechterscommissie > Regels

Pupillenwedstrijden (JO8, JO9, JO10, JO11)

JO8-wedstrijden worden door eigen ouders geleid.

De F-coördinator zorgt samen met scheidrechterscommissie dat ouders voldoende geïnstrueerd zijn om het spel goed te begeleiden.

Zie ook de informatie op pagina info > KNVB informatie > seizoen 2017-2018, met name over de rol van ‘spelbegeleider’ in document http://www.knvb.nl/downloads/bestand/8734/infographic-nieuwe-wedstrijdvormen-pupillen.

De wedstrijden van de oudere pupillen worden in principe gefloten door onze eigen junioren (in leeftijd van 14 tot 18). De regel is wel dat het thuis-spelende pupillenteam een scheidsrechterbegeleider levert.

Voor seizoen 2017/2018 geldt de volgende indeling

• JO9  (-1, -2, -3, -4, -5 en -6)
    wordt gefloten door
    JO15 (-1, -2, en -3)
  • JO11 (-1 tot en met -8)
    wordt gefloten door
    JO17 (-1, -2, -3 en -4)

We hebben in najaar 2017 geen JO10.

Aan de A-junioren (JO19-1 en JO19-2) kan gevraagd worden in te springen en te helpen bij JO8 en mini's.

Junioren die al een andere vrijwillige taak op zich hebben genomen zoals meehelpen met trainingen zijn in principe vrijgesteld van het fluiten.

Regels voor het fluiten (JO11)

1

Scheidsrechtercoordinator zorgt voor instructie een half uur voor aanvang van de wedstrijd als jeugdscheidsrechter daar behoefte aan heeft (en sowieso als hij voor eerste keer fluit)

2

Scheidsrechtercoordinator zorgt dat er een fluit en wedstrijdbriefje met de naam van de scheidsrechter op secretariaat klaar ligt; thuisteam, gastteam, veld en aanvang zijn dan bekend.

Hij verschaft ook een standaard groen scheidsrechtersjack.

3

Scheidsrechter zorgt zelf voor een pen en uurwerk

4

Scheidsrechter treedt (bij voorkeur) aan in sportkleding (groen jack) en niet-gladde schoenen