seizoen 2017-2018

info > KNVB informatie > seizoen 2017-2018

KNVB speeldagenkalender

Voor excel-bestand klik hier.

Zie ook > wedstrijden > Speelschema 2017-2018

Introductie wedstrijdvorm 6 x 6 voor de JO8- en JO9-teams

Online magazine Pupillenvoetbal

Speciaal voor de introductie van de nieuwe wedstrijdvormen is er een online magazine ontwikkeld. In dit magazine vind je allerlei informatie, zoals spelregels, informatie over de spelbegeleider in 6 tegen 6 en linkjes naar het speciale Crowdfundings-platform en Collectieve Inkoop.

Spelregels 6 tegen 6
In de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 zijn ook nieuwe spelregels van kracht. We adviseren deze spelregels breed te delen binnen de vereniging (vrijwilligers, ouders) zodat iedereen op de hoogte is aan de start van het nieuwe seizoen. Een overzicht van de nieuwe spelregels vind je hier.

De spelbegeleider is nieuw in het pupillenvoetbal
Binnen de 6 tegen 6 – wedstrijdvorm doet de ‘spelbegeleider’ zijn intree in het amateurvoetbal. Een overzicht van deze nieuwe rol en de taken die deze persoon uitvoert, vind je hier.

Mobiel DWF (digitaal wedstrijdformulier)

Vanaf het seizoen 2017/'18 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app gaan. Hiervoor moet je wel eerst de (gratis) app "wedstrijdzaken" downloaden (voor Apple/IOS en Google/Android).

Alle info hierover lees je hier op de site van de KNVB.

Onderdeel van het digitale wedstrijdformulier is de afschaffing van de spelerspassen. Ook dit wordt via de app geregeld.
LET OP: er is voor de digitale spelerspas wel nog een pasfoto nodig. Mocht je via het secretariaat de vraag krijgen een pasfoto in te leveren, zorg dan dat je dat zo spoedig mogelijk doet. Zonder digitale spelerspas kan je namelijk niet meespelen (net als vroeger bij de plastic spelerspas).

Ga jij het komende seizoen aan de slag met de KNVB Wedstrijdzaken app? Pak dan de KNVB instructievideo's over de app erbij. We laten je stap voor stap zien hoe je alle wedstrijdzaken in de app vastlegt. Handig toch?! Check hier de video's:

Veel succes!