> wedstrijden > Afgelastingen

Afgelastingen

Voor clubs:

Het telefoonnummer om afgelastingen van uitwedstrijden van FC Eindhoven AV teams door te geven is 040-2551846 (bij geen gehoor 06-10309976, eventueel via email naar wedstrijdsecretariaat@fc-eindhovenav.nl).

Veel clubs geven een afgelasting digitaal door aan de KNVB en de betreffende wedstrijd wordt dan ROOD in het programma.

Voor actuele afgelastingen van trainingen en wedstrijden kijk op de homepagina van FC Eindhoven AV.

1. Trainingen worden door de club zelf afgelast; via deze website én via de leiders. Als je niks hoort, laat de club het doorgaan van de training aan de leiders/trainers zélf over.

2. Wedstrijden kunnen afgelast worden door:Regen

a. de KNVB. Dat gebeurt meestal vrijdagmiddag of -avond voor zaterdag. Voor zondag kan dat ook nog op zaterdag of zondag. Op pagina 603 van Teletekst is dat te zien. Uitleg: FC Eindhoven AV speelt in de regio Zuid I. Alle jeugdteams spelen in seizoen 2013/2014 in de B-categorie, behalve de B1 en C1, die zijn ingedeelde in categorie A (want ze spelen in de 1e klasse), net als het eerste team (standaardteam) en Vrouwen1 en 2. De overige heren- en vrouwenteams spelen in de B-categorie.

LET OP: Het is aan de leiders zelf om teletekst bij te houden.

- - -

b. de gemeente Eindhoven: die keurt zaterdag vroeg (8.00 uur) de velden. Als die te slecht zijn, worden alle wedstrijden voor zaterdag en/of zondag afgelast. Eventueel wordt er ook nog op zondag gekeurd; dat kan dan leiden tot afgelasting van de seniorenwedstrijden.

De club stelt vervolgens alle leiders op de hoogte. Het heeft geen zin op vrijdag al te informeren naar afgelastingen. Zorg wel dat het secretariaat altijd een actueel telefoonnummer heeft. Zo spoedig mogelijk wordt de afgelasting ook op deze site bekendgemaakt (zie homepagina), maar alleen van de thuiswedstrijden.

- De afkeuring kan gelden voor alle Eindhovense velden of alleen voor die van FC Eindhoven AV. De gemeente geeft dat door aan het wedstrijdsecretariaat. Die brengt de leiders op de hoogte.

- Voor uitwedstrijden in andere dorpen zijn die gemeenten of clubs verantwoordelijke. Dus het kan zijn dat Eindhoven alles afgelast, maar dat er in Veldhoven of Geldrop wel gevoetbald wordt.

- - -

Let vooral ook op clubs met kunstgras, zoals RPC, Tongelre (2 velden), WVVZ, DBS, Brabantia, Geldrop, Braakhuizen, Unitas '59, en dergelijke. Daar kan de wedstrijd doorgaan, ook als de gemeente de grasvelden afkeurt of andere clubs de wedstrijden afgelasten. Kijk hier voor een lijst met clubs met kunstgras in Zuid I.
LET OP: Leiders van teams moeten zelf op zoek naar meer informatie daarover bij de uitclubs. Het is voor het wedstrijdsecretariaat niet te doen om dit zaterdag- of zondagmorgen voor elk team uit te zoeken. We proberen het bij te houden op de site, maar dat lukt niet altijd.

LET OP: Steeds meer club geven een afgelasting digitaal door. Die is dan in ROOD te zien op het programma

- - -

c. de tegenpartij of de gemeente waar de uitwedstrijd zou plaatsvinden, meestal op zaterdagochtend voor de jeugd en/of senioren en op zondagochtend voor de senioren. De andere club stelt FC Eindhoven AV op de hoogte; de secretaris belt vervolgens de leiders (zorg er dus voor dat de club je goede nummer heeft!). Dat kan soms laat worden, afhankelijk van de tegenpartij. Bij twijfel contact opnemen met de tegenpartij kan geen kwaad. Kijk op op hun website!!

- - -

Wedstrijden die afgelast worden, worden later in het seizoen in het wedstrijdschema opgenomen; er is rekening mee gehouden in de planning. Als er veel wedstrijden uitvallen, zoals vorig seizoen, dan wil de KNVB nog wel eens midweekse wedstrijden plannen.