Peter Bruinius zaalvoetbaltoernooi een succes

zaterdag 27 december 2014 - 20:02u  |  Activiteiten

Het  Kerstzaalvoetbaltoernooi nieuwe stijl van FC Eindhoven AV is een succes. Het door Johan Veraart georganiseerde toernooit draagt voor het eerst dit jaar de naam van oud-voorzitter Peter Bruinius van de club. Bruinius overleed veel te jong in 2009. Tijdens het toernooi zal ook aandacht worden besteed aan deze clubman in hart en nieren.

[Afbeelding]

Hier volgt het verslag door Johan Veraart:

Na een haperende start op 27 december (zullen de weersomstandigheden geweest zijn) is het Kerstzaalvoetbaltoernooi zeer goed verlopen.
De naamgever voor dit toernooi is voortaan Peter Bruinius kerst zaalvoetbal toernooi.
Voor de eerste keer is het gehouden in sporthal Hoeveland in Waalre. Daar hadden we de beschikking over een indoor kunstgras veldje met boarding en netten, zodat de bal niet uit het spel kon. Dit was wennen voor alle spe(e)l(st)ers.

De aftrap werd gegeven door de F-pupillen.
De glorieuze winnaar was (natuurlijk) NEDERLAND. Zij werden gevolgd door Australië (2), Verenigde Staten (3), Spanje (4) en Brazilië (5).
Alle spe(e)l(st)ers bleken het naar hun zin gehad te hebben. Wel bleek dat het vermoeiend was, ondanks dat de wedstrijdjes maar 10 minuten duurden. Maar omdat de bal niet uit het speelveld kon, moesten ze ook werkelijk 10 minuten aan een stuk voetballen.

Daarna was het de beurt aan het G-team van FC Eindhoven AV. Zij speelden tegen een "selectie" van trainers en begeleiders. De wedstrijd duurde 4 of 5 keer 15 minuten. De einduitslag was echter in niemands voordeel (29 - 29).
Wel wisten de spelers zeker dat ze, als ze door hadden kunnen gaan, gewonnen zouden hebben van de trainers en begeleiders.

Daarna volgde een kort intermezzo voor de naamgever van het toernooi (zie elders op de site).
Daar werd een kunstwerk (memoriam) ter ere van Peter Bruinius aangeboden.

Daarna was het de beurt aan de E-pupillen.
In deze groep was de deelname, evenals bij de D procentueel het hoogste. 36 spelers van de 60. Bij de D waren er 36 van de 73.
De winnaar van dit toernooi waren onze zuiderburen België.
Hier nam Nederland ook deel,maar zij kwamen er met de 6de plaats niet goed vanaf.
De tweede plaats was voor Spanje, derde is geworden Duitsland, vierde is Italië en vijfde is Frankrijk geworden.

Na de E was de D aan de beurt.
Er namen 8 teams deel van 5 (of 6) spelers. Door de deelname van zoveel spelers uit de D was het helaas niet mogelijk om na de poule wedstrijden ook nog de finales te spelen.
Maar er is toch een complete uitslag. Vitesse (1), Feyenoord (2), PSV (3), FC Twente (4), Ajax (5), SC Heerenveen (6), PEC Zwolle (7), Willem II (8).
Zoals hiervoor al gemeld was de opkomst groot bij deze groep.

Na de D-pupillen was het de beurt aan de B- en de C-junioren.
Tevens namen er diverse meiden deel van de C-afdeling. Zij stonden zeer zeker hun mannetje. En om de meiden uit de E en de D niet tekort te doen in dit verslag, zij lieten zich ook van hun beste kant zien en deden niet onder voor hun mannelijk tegenspelers.
Dit is de eerste keer dat deze 2 groepen door elkaar speelden. Het tempo lag de eerste en 2de wedstrijd hoog, maar naarmate het toernooi vorderde sloeg de vermoeidheid toe.
Evenals bij de D was hier ook geen tijd voor echte finalewedstrijden na de poule wedstrijden.
Maar evenals bij de D wel een complete uitslag.
1 = RKC, 2 = Roda JC, 3 = NEC, 4 = Helmond sport, 5 = FC Eindhoven, 6 = Volendam,7 = De Graafschap, 8 = FC Oss.

Volgens mij hebben alle spe(e)l(st)ers een leuke dag gehad, en volgend jaar is er weer het Peter Bruinius Kerstzaalvoetbaltoernooi.
Ook dan op 27 december en wederom in Waalre.
Hopelijk is de deelname dan nog groter.

Verder wil ik iedereen een fantastisch en sportief 2015 toewensen.
Dit kan ook persoonlijk op de nieuwjaarsreceptie van Fc. Eindhoven op 4 januari 2015. aanvang 15.00 uur.

Met sportieve groet,

Johan Veraart