nieuwe regels spelregelbewijs voor A/B spelers

donderdag 22 oktober 2015 - 22:36u  |  Jeugd

Afgelopen seizoen zijn we gestart met het invoeren van het spelregelbewijs voor jeugdspelers geboren in 1998. Dit seizoen gaan we daar een vervolg aan geven met de jeugdspelers geboren in 1999. Binnenkort ontvangen spelers een persoonlijke brief met hun activatiecode en uitleg over het spelregelbewijs. Hiermee kunnen ze zelf aan de slag.

Sportlink

We zijn overgestapt naar een andere manier van registreren. Vorig seizoen werd er door de verenigingen gebruik gemaakt van een clubdashboard in Voetbalmasterz. Hier konden de spelers worden aangemeld en konden activatiecodes worden gedownload. Nu maken we gebruik van een overzicht in Sportlink Club. Dit overzicht is te vinden onder het tabblad ‘Personen’ en heeft de naam ‘Spelregelbewijs Overzicht’. Op deze plek is alle informatie te vinden die ook in het clubdashboard stond, denk hierbij aan activatiecodes, status en diploma’s.

Werkwijze en deadline

Zodra de spelers hun brief hebben ontvangen, kunnen zij beginnen met het halen van het spelregelbewijs. Dit gebeurt nog op dezelfde wijze als vorig seizoen. Een speler gaat met zijn/haar activatiecode naar de website en activeert zijn account. Via een e-mail wordt om een bevestiging gevraagd. Hierna kan een speler inloggen met zijn relatiecode en het wachtwoord dat hij bij het activeren heeft gekozen. Een speler doorloopt de vijf oefenlevels en maakt daarna het examen.

Alle spelers geboren in 1999 hebben het gehele seizoen 2015/2016 de tijd om het spelregelbewijs te halen.

Rol van de vereniging

Als vereniging kun je de spelers helpen bij het halen van het spelregelbewijs. De KNVB stelt voor verenigingen handige hulpmiddelen beschikbaar, om hun jeugdspelers te stimuleren en motiveren om de spelregels te beheersen. Via deze link kun je deze handige documenten vinden.

Mocht je vragen hebben over het spelregelbewijs, mail dan naar spelregelbewijs@knvb.nl.

Met vriendelijke groet,

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND