Op weg naar een rookvrij FC Eindhoven AV

woensdag 30 augustus 2017 - 08:35u  |  Bestuur

Beste leden, ouders en andere bezoekers van FC Eindhoven AV,

We hopen dat jullie allen een mooie zomer hebben gehad en dat iedereen weer klaar is voor het nieuwe seizoen! Een seizoen vol voetbalplezier, goede prestaties en mooie weekenden op de Weide Blick.
Waar velen het nieuwe jaar beginnen met goede voornemens, doen wij dat bij het nieuwe seizoen. Het bestuur heeft namelijk besloten om met ingang van het nieuwe seizoen te starten met het rookvrij maken van FC Eindhoven AV.

Iedere dag beginnen er in Nederland namelijk meer dan 100 kinderen met roken. Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen om hen heen roken. Zien roken, doet roken. Daarnaast is ook het meeroken schadelijk: enkele duizenden mensen per jaar sterven eraan. Wij willen onze (jeugd)spelers daar natuurlijk graag tegen beschermen.

Dit houdt in dat, net als de kantine, het gehele terrein rookvrij wordt: op het terras, rondom de velden en bij de kleedkamers is roken niet meer toegestaan.
Uiteraard is en blijft iedereen welkom op onze vereniging, ook rokers. We willen rokers alleen vragen om niet op het terrein te roken. We begrijpen dat dit even wennen zal zijn in het begin. Tegelijkertijd wil iedereen toch een gezonde rookvrije toekomst voor onze jeugdspelers en andere kinderen.

De werkgroep Rookvrij Fc Eindhoven is de afgelopen maanden druk geweest met de voorbereidingen. Maar zij kunnen het natuurlijk niet alleen! We horen het dan ook heel graag als u opmerkingen of tips heeft. Daarvoor kunt u eenvoudig een mailtje sturen naar ‘’rookvrij@fc-eindhovenav.nl’’ of een van de werkgroepleden aanspreken op de club. Kijk ook op de speciale pagina op de site.

Bezoekende clubs zullen via het secretariaat op de hoogte gebracht worden van dit nieuwe beleid en de komende dagen zullen we nog druk bezig zijn om ons terrein klaar te maken voor een rookvrij seizoen.

Laten we het nieuwe seizoen goed beginnen en ons samen sterk maken voor een gezonde omgeving voor iedereen!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur,