Gezellig avondje Sinterklaas bij FC Eindhoven AV

maandag 10 december 2018 - 09:30u  |  pupillen

Op vrijdag 30-11 begon het heerlijk avondje voor de jonge voetballertjes van FC Eindhoven AV in het clubhuis. Hooggespannen verwachtingen van de kinderen soms vergezeld door een ouder en een broertje of een zusje zorgde voor een gezellige sfeer. Nadat iedereen zich genesteld had aan een tafeltje werden de frietjes uitgeserveerd met minifrikandellen en kipnuggets. Na het eten werd de Bingo gestart. Af en toe moest het bekende scheidsrechterfluitje gebruikt worden om de orde te houden, maar het mocht de pret niet drukken. Het plezier in het wegkruizen van de cijfers om een rijtje te bemachtigen sloeg bij alle kinderen aan. De reden waarom iedereen bij elkaar was werd even vergeten. En toen kwam het moment waar iedereen op had gewacht. Sint liet door het raam zijn gezicht zien en het feest kon beginnen. Samen met twee Pieten kwam hij binnen en de kinderen zongen luidkeels de bekende liederen. Zie ginds komt de stoomboot was veruit favoriet en kwam gedurende de avond een paar keer terug. Sint hervatte de Bingo en maakte op een prachtige democratische wijze de winnaar bekend van de kleurplaatwedstrijd; hij was in eerste instantie zo overdonderd door de mooie inzendingen dat hij besloot geen keuze te maken en zijn staf het werk te laten doen. Toen de laatste Bingo-nummers genoemd waren en de prijzen waren uitgedeeld mochten de kinderen nog met Sint op de foto (foto's volgen snel). Opdat niemand met lege handen naar huis zou gaan kreeg elk kind een leuk cadeau uitgereikt door de Pieten. Nog wat strooigoed van de tafels verzamelend en met een heuse snoepzak ging elk kind opgetogen naar buiten. Wat was dit een leuke avond. We kunnen niet wachten tot volgend jaar.